Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


«Νίκη στο φόβο!»

Πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνουμε! Το ξάφνιασμα μεγάλο! Ένας «ιός», μία επιδημία, έφερε «τα πάνω κάτω» τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Η απορία βρίσκεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπο όλων! Περί τίνος πρόκειται; Θα κρατήσει πολύ; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για όλο αυτό που συμβαίνει; Που θα καταλήξει; Έρχονται δύσκολες μέρες; Αυτά είναι τα συνηθισμένα ερωτήματα που γεννιόνται, όταν η «κανονικότητα» χάνεται από τη ζωή των ανθρώπων. Τι σημαίνει όμως κανονικότητα;

 |  Μηνύματα

Πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνουμε! Το ξάφνιασμα μεγάλο! Ένας «ιός», μία επιδημία, έφερε «τα πάνω κάτω» τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Η απορία βρίσκεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπο όλων! Περί τίνος πρόκειται; Θα κρατήσει πολύ; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για όλο αυτό που συμβαίνει; Που θα καταλήξει; Έρχονται δύσκολες μέρες; Αυτά είναι τα συνηθισμένα ερωτήματα που γεννιόνται, όταν η «κανονικότητα» χάνεται από τη ζωή των ανθρώπων. Τι σημαίνει όμως κανονικότητα;

Για τον «δυτικό κόσμο», κανονικότητα σημαίνει μία αλληλουχία δραστηριοτήτων που καλύπτουν το εικοσιτετράωρο και περιλαμβάνουν: Οικονομικές συναλλαγές, εργασία, οικογενειακές - διαπροσωπικές σχέσεις, διασκεδάσεις, ψυχαγωγία, και ό,τι άλλο προσφέρει αυτή  η ζωή στον «αέναο» κύκλο της! Γυρνώντας τις σελίδες της ιστορίας προς τα πίσω βλέπουμε ότι η διατάραξη αυτής της «κανονικότητας» δεν είναι κάτι καινούριο. Το 1828 επί κυβερνήσεως Καποδίστρια, είχαμε «επιδημία πανώλης» στον Ελλαδικό χώρο. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Ισπανική γρίπη, η οποία εκδηλώθηκε το 1918. Αποτέλεσμα της; Ο θάνατος 50 έως 60 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο πόλεμος, η ανέχεια από έλλειψη οικονομικών πόρων, αποτελούν αιτίες διακοπής της «κανονικότητας».

Για τον άνθρωπο που έχει αποδεχτεί στη ζωή του τον Ιησού ως προσωπικό του Σωτήρα, η «κανονικότητα», ερμηνεύεται με ένα διαφορετικό τρόπο… Ερμηνεύεται μέσα από τον Λόγο του Θεού!

«Τα Καλά Νέα»

Με αφορμή τη «καραντίνα» για τον Covid 19, πολλά ακούγονται και γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί μιλούν για το χάραγμα, για τον «αντίχριστο», για το ότι ζούμε τις έσχατες ημέρες. Συζητήσεις όμως που γίνονται χωρίς επίγνωση του Λόγου του Θεού, χωρίς την αναγέννηση, γεμίζουν με φόβο τις ψυχές των ανθρώπων. Όχι φόβο Θεού, που είναι «αρχή σοφίας» …αλλά φόβο που διώχνει έξω την αγάπη, και φέρνει κόλαση ...«αλλά, η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο· επειδή, ο φόβος έχει κόλαση· και εκείνος που φοβάται δεν έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μέσα στην αγάπη» (1η Ιωάννη α:18).

Διαβάζοντας τη Γραφή το πνεύμα του Θεού μας πληροφορεί:

α) Οι λοιμοί, οι πόλεμοι, η οικονομική ανέχεια αποτελούν σημεία των εσχάτων ημερών. «Επειδή, θα εγερθεί έθνος ενάντια σε έθνος, και βασιλεία ενάντια σε βασιλεία· και θα γίνουν πείνες και μεταδοτικές αρρώστιες, και σεισμοί κατά τόπους. Όλα αυτά είναι αρχή ωδίνων». (Ματθαίος 24:7-8).

β) Ο Θεός πάντα προειδοποιεί και προφυλάσσει τα παιδιά του: «και να προσμένετε τον Υιό του από τους ουρανούς, που τον ανέστησε από τους νεκρούς, τον Ιησού, που μας ελευθερώνει από τη μέλλουσα οργή». (1η Θεσ. 1:10).

γ) Ο Κύριος θα ξανάρθει ένδοξος να παραλάβει την εκκλησία του.«Επειδή, σας λέμε τούτο διαμέσου του λόγου τού Κυρίου, ότι εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε στην παρουσία τού Κυρίου, δεν θα προλάβουμε αυτούς που κοιμήθηκαν·

δεδομένου ότι, ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου, και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα· έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους, ταυτόχρονα, με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα· και έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο. Λοιπόν, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον μ’ αυτά τα λόγια.» (1η Θες. 4:13-18)

δ) Κάποια στιγμή η γη όπως την ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει! Ο χρόνος για τον Θεό βρίσκεται σε άλλη διάσταση! Ο Κύριος περιμένει τον άνθρωπο… Η πόρτα της χάρης είναι ακόμα ανοιχτή! «Όμως, αυτό το ένα ας μη σας διαφεύγει, αγαπητοί, ότι στον Κύριο μία ημέρα είναι σαν 1.000 χρόνια, και 1.000 χρόνια σαν μία ημέρα.

Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσή του, όπως μερικοί το θεωρούν αυτό βραδύτητα· αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια. Θάρθει, όμως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα· κατά την οποία οι ουρανοί θα παρέλθουν με ορμητικόν συριστό ήχο, και τα στοιχεία, καθώς θα καίγονται, θα διαλυθούν, και η γη, και τα έργα που βρίσκονται σ’ αυτή, θα κατακαούν.» (2η Πετ. 3:8-10)

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια, το χρόνο της δεύτερης έλευσης του Κυρίου μας. Όσοι το έκαναν, από το αποτέλεσμα αποδείχθηκαν αναληθείς. «Για την ημέρα εκείνη, όμως, και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά ο Πατέρας μου, μόνος» (Ματθ. 24,36).

«Τίποτε άλλο δε μετράει»

Οι έσχατες ημέρες έχουν αρχίσει από την ημέρα της Πεντηκοστής (Πράξεις2,17). Τα γεγονότα της επικαιρότητας αποτελούν καμπανάκια που έχουν σαν στόχο την αφύπνιση! Το άγχος, ο φόβος για τον κορωνοϊό εμποδίζουν τη κοινωνία σου με το Θεό. Αυτό δεν το θέλει ο Ουράνιος Πατέρας για τα παιδιά Του. Στη πραγματικότητα ο Κύριος θέλει να ξεριζώσει από την καρδιά σου κάθε τι που σε γεμίζει με φόβο. Εκείνος είναι, που μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη μέσα σου! Πρόσεξε, δεν έχεις έρθει στην ύπαρξη τυχαία! Κάποιος λόγος υπάρχει! Υπάρχει αιώνια ζωή, υπάρχει ο Χριστός που σε αγαπά και σε περιμένει! Μην αργείς, έλα τώρα στον Χριστό που σε αγαπά και θέλει να σε ελευθερώσει απ΄ όλους τους φόβους σου!

Τίποτε άλλο δε μετράει από το να καταλάβει ο άνθρωπος τη μοναδική αυτή αλήθεια: «Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και Εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό» (Ιωάννης 17:3).

Λουκάς Ποζιός