Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


«Θεέ, …εξέτασέ με, και μάθε τους στοχασμούς μου…»

«Και ο Ιησούς, βλέποντας τις σκέψεις τους, είπε: Γιατί εσείς σκέφτεστε πονηρά μέσα στις καρδιές σας;» (Ματθαίος 9:4). ‘Ένας παραλυτικός θεραπεύεται! Προηγουμένως οι φίλοι του, με πολύ αγάπη και πίστη τον έφεραν μπροστά στα πόδια του Ιησού. Ο Ιησούς θα του πει: «Θάρρει, τέκνον· συγκεχωρημέναι είναι εις σε αι αμαρτίαι σου». Σκέψεις γεννιούνται από τους εκπρόσωπους της θρησκείας.

 |  Μηνύματα

«Και ο Ιησούς, βλέποντας τις σκέψεις τους, είπε: Γιατί εσείς σκέφτεστε πονηρά μέσα στις καρδιές σας;» (Ματθαίος 9:4). ‘Ένας παραλυτικός θεραπεύεται! Προηγουμένως οι φίλοι του, με πολύ αγάπη και πίστη τον έφεραν μπροστά στα πόδια του Ιησού. Ο Ιησούς θα του πει: «Θάρρει, τέκνον· συγκεχωρημέναι είναι εις σε αι αμαρτίαι σου». Σκέψεις γεννιούνται από τους εκπρόσωπους της θρησκείας.

«Βλασφημία! Πως είναι δυνατόν! Ποιος μπορεί να συγχωράει αμαρτίες; Μόνο ο Θεός έχει την εξουσία για κάτι τέτοιο». Σε άλλη περίπτωση οι ίδιες σκέψεις κατευθύνουν τις καρδιές τους καθώς βλέπουν τον Ιησού «να συντρώγει με τελώνες και αμαρτωλούς» (Ματθαίος 9:11). Διαλογισμοί γεννιούνται επίσης και στη καρδιά ενός Σίμωνα Φαρισαίου όταν, αφού προσκαλεί τον Ιησού σπίτι του, βλέπει μια αμαρτωλή γυναίκα να του φιλάει τα πόδια: «Αν αυτός ήταν προφήτης θα γνώριζε ότι αυτή η γυναίκα που του σπογγίζει και καταφιλεί τα πόδια του είναι αμαρτωλή» (Λουκάς 7:39).
Πολλά ακούμε, πολλά βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά γύρο μας, τόσο από τις ειδήσεις όσο και από το στενό κοινωνικό μας περίγυρο, που θέλοντας και μη, οδηγούν και εμάς σε σκέψεις, ανάλογα συμπεράσματα και κρίσεις. Οι καρδιές μας δοκιμάζονται και παίρνουν θέση, ιδιαίτερα σε άσχημα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ευρύτερο οικογενειακό, κοινωνικό η εκκλησιαστικό μας περιβάλλον.
Είναι εύκολο και μας προκαλεί, δυστυχώς, ευχαρίστηση, να κρίνουμε τους άλλους έτσι όπως ακριβώς έκαναν και οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού. Ο άνθρωπος έχει μέσα του μια διαρκή τάση να συγκρίνει τον εαυτό του και να αυτοδικαιώνεται με την πεποίθηση, ότι αυτός δεν έχει διαπράξει φοβερές αμαρτίες που να τον καθιστούν ολότελα βρώμικο και αναπολόγητο.

«Η μελέτη της καρδιάς μου»

Μέσα μας, δυστυχώς, κατοικούν σκέψεις που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Παλεύουμε! Ένα πεδίο μάχης βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη στο νου κάθε ανθρώπου εναντίον των κακών και ανήθικων σκέψεων. Όσο καλά και αν κρυβόμαστε από τους ανθρώπους ο Θεός μας γνωρίζει ανά πάσα στιγμή… «Πριν έρθει ο λόγος στο στόμα μας..» «Δύναταί τις να κρυφθή εν κρυφίοις τόποις και εγώ να μη ίδω αυτόν; λέγει Κύριος». (Ιερεμίας 23:23), «κατά την ημέρα, όταν ο Θεός θα κρίνει τα κρυφά των ανθρώπων διαμέσου του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου» (Ρωμαίους 2:16).

Ποιος θα με ελευθερώσει;

Η λύση βρίσκεται σε μια «κραυγή»! Μια κραυγή που χιλιάδες χρόνια πριν έβγαλε ο Απόστολος Παύλος που και σήμερα ελευθερώνει κάθε ειλικρινή άνθρωπο που αποδέχεται την αδυναμία του μπροστά στο ασήκωτο βάρος της αμαρτίας!
«Βρίσκω, λοιπόν, τούτον τον νόμο, ότι, ενώ εγώ θέλω να κάνω το καλό, κοντά μου βρίσκεται το κακό. Επειδή, βρίσκω μεν ευχαρίστηση στον νόμο τού Θεού κατά τον εσωτερικό άνθρωπο· όμως, βλέπω μέσα στα μέλη μου έναν άλλο νόμο, που αντιμάχεται στον νόμο τού νου μου, και με αιχμαλωτίζει στον νόμο τής αμαρτίας, που είναι μέσα στα μέλη μου. Ω, ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· ποιος θα με ελευθερώσει από το σώμα αυτού τού θανάτου; Ευχαριστώ τον Θεό διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας» (Ρωμαίους 7:21-27).

α) Η ελευθερία έρχεται μόνο μέσω του Υιού. Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε… Ο Ιησούς θα μας πει «Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα…»
β) Μένω στο Λόγο του Θεού. «Επειδή, ο λόγος τού Θεού είναι ζωντανός, και ενεργός, και κοφτερότερος περισσότερο από κάθε δίκοπη μάχαιρα, και εισχωρεί βαθιά, μέχρι διαίρεσης και της ψυχής και του πνεύματος, μέχρι τους συνδέσμους και τους μυελούς, και διερευνάει τούς συλλογισμούς και τις έννοιες της καρδιάς» (Εβραίους 4:12). Γνωρίζει τις σκέψεις μας και έχει προμηθεύσει το Λόγο Του για να μας υποστηρίξει.

«Αγαπητοί, έχοντας, λοιπόν, αυτές τις υποσχέσεις, ας καθαρίσουμε τον εαυτό μας από κάθε μολυσμό σάρκας και πνεύματος, εκπληρώνοντας αγιοσύνη με φόβο Θεού» Κορινθίους 7:1

Ο Ιησούς γνωρίζει ότι δεν έχουμε σχεδιαστεί από τον Θεό για να κουβαλάμε βάρη και προβλήματα. Όταν μας λέει «να μην ταράζεται η καρδιά μας» και «να μη κατοικεί η αμαρτία μέσα στο θνητό σώμα μας» σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει μια πραγματικότητα στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αρκεί να μείνει κοντά σε Εκείνον για να γευτεί την πραγματική ελευθερία…
«Εάν μείνητε εν εμοί και οι λόγοι μου μείνωσιν εν υμίν, θέλετε ζητεί ό,τι αν θέλητε, και θέλει γείνει εις εσάς.» Ιωάννης 15:7