Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag

«Μια νέα αρχή!»

Ένας ακόμα χρόνος έφυγε από πάνω μας! Το 2019 αποτελεί πλέον ανάμνηση και όπως λέει ο λαός μας: «Κάθε πέρσι και καλύτερα!». Πράγματι, αυτή είναι μια τάση που έχει ο άνθρωπος να εξιδανικεύει το παρελθόν, σκεπάζοντας το «σαν σε χρυσόσκονη», κρατώντας μόνο τις όμορφες στιγμές!

 |  Μηνύματα

Ένας ακόμα χρόνος έφυγε από πάνω μας! Το 2019 αποτελεί πλέον ανάμνηση και όπως λέει ο λαός μας: «Κάθε πέρσι και καλύτερα!». Πράγματι, αυτή είναι μια τάση που έχει ο άνθρωπος να εξιδανικεύει το παρελθόν, σκεπάζοντας το «σαν σε χρυσόσκονη», κρατώντας μόνο τις όμορφες στιγμές!

Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές είναι σκληρή! Άσχημα γεγονότα, δύσκολες καταστάσεις, προβλήματα υγείας, ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες, κάνουν πολλές φορές τη ψυχή του ανθρώπου να λυγίζει, να ισοπεδώνεται, να χάνεται μέσα στη θλίψη και την απογοήτευση. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το μέλλον, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στο νέο χρόνο. Ο φόβος όμως και η απογοήτευση, δεν είναι αυτό που θέλει ο Θεός να υπάρχει στον άνθρωπο. Στη πραγματικότητα ο Κύριος θέλει να ξεριζώσει, κάθε τι που γεμίζει με φόβο τη καρδιά μας. Το ερώτημα όμως είναι: «Πώς; Με ποιο τρόπο; Γίνεται να μη φοβάμαι;  Γίνεται να είμαι χαρούμενος; Είναι εφικτό τα δυσάρεστα γεγονότα, να μη μ’ αγγίζουν;». Η απάντηση είναι όχι! Με τις δικές μου δυνάμεις δεν μπορώ! Είναι αδύνατο!

«Αρχίζοντας με το Χριστό»

Μόνο αν βάλεις «ως πρώτη αρχή» το Θεό στη ζωή σου, μπορείς να νικήσεις! «Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής, και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας». (Ιωάννης, 1:3). Μην ψάχνεις μια νέα αρχή σε μια θρησκεία, σε έναν σύνολο κανόνων και διατάξεων. Μην ψάχνεις σε θολά νερά παραδόσεων μύθων και λάκκων που αναβλύζουν βρώμικα νερά. «Διότι δύο κακά έπραξεν ο λαός μου· εμέ εγκατέλιπον, την πηγήν των ζώντων υδάτων, και έσκαψαν εις εαυτούς λάκκους συντετριμμένους, οίτινες δεν δύνανται να κρατήσωσιν ύδωρ». (Ιερεμίας 2:13)

Μόνο το Ευαγγέλιο είναι η αλήθεια. Μόνο ο Χριστός σώζει. Μη νομίζεις πως πρέπει να είσαι άξιος, μορφωμένος, πλούσιος για να κάνεις μια νέα αρχή! Δεν είναι ότι κάτι πρέπει να κάνεις για να βρεις αυτή την αρχή. Η αρχή αυτή είναι μοναδική. «Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν». (Πράξεις 4:12)

«Ο Επιδιορθωτής των χαλασμάτων σου!»

Ένας άστεγος, κάπου στην πλατεία Ομόνοιας ομολογεί: «Δε με θέλει κανένας. Έχασα τη δουλειά μου! Όταν αρρώστησα πονούσα τόσο πολύ που το μόνο που ήθελα ήταν να πεθάνω. Ναι, ήθελα να πεθάνω για να πάω να συναντήσω τη μάνα μου. Μόνο αυτή με αγαπούσε!». Έχεις δίκιο! Πονάς! Μάθε όμως πως για το Θεό είσαι μοναδικός! Σε αγαπάει τόσο όσο δεν μπορείς να φανταστείς! Για να στο αποδείξει έδωσε τον Υιό του τον μονογενή για να πεθάνει για σένα στο σταυρό του Γολγοθά. «Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. Επειδή δεν απέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού εις τον κόσμον διά να κρίνη τον κόσμον, αλλά διά να σωθή ο κόσμος δι’ αυτού.» (Ιωάννης 3:16-17). Δεν είναι μια θεωρία η αγάπη Του. Είναι μια πραγματικότητα που τη ζουν εκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο που έχουν αναγεννηθεί. Απλά ζήτησε Του! Πλησίασε Τον και θα σε πλησιάσει. «Εάν τις διψά, ας έρχηται προς εμέ και ας πίνη. Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού».(Ιωάννης 7:37). Ο Κύριος μας πληροφορεί ότι στα χέρια Του είναι οι καιροί μας. Γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί το 2020. Τι ζητάει από το δημιούργημα Του; Απλά να τον εμπιστευτεί και να τον εκζητήσει με όλη του την καρδιά, αναλογιζόμενος ότι τόσα χρόνια ζούσε μακριά από Αυτόν. «Τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού». (Εφ. 2:13)

Ο Ιησούς σε καλεί σήμερα να τον δεχτείς ως Σωτήρα σου. Κανείς δεν γνωρίζει το αύριο. «Σήμερα καιρός ευπρόσδεκτος, σήμερα ημέρα σωτηρίας». Πίστεψε αγαπητέ μου ότι Αυτός πλήρωσε με το αίμα Του το χρέος των αμαρτιών σου, πάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Η πίστη στο έργο αυτό ανοίγει το δρόμο για τον ουρανό! Γονάτισε μπροστά Του, μετανόησε και δέξου με πίστη τη σωτηρία που σου προσφέρεται δωρεάν. Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στη ζωή! Μίλησε Του με μια απλή και ειλικρινή προσευχή, θα φωτίσει την καρδιά και το πνεύμα σου και θα βρεις το αληθινό σκοπό της ζωής σου! Είθε το 2020 να αποτελέσει μια νέα αρχή στη ζωή σου!

Λουκάς Ποζιός