Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


ΕΥαγγέλιον: Η καλή αγγελία στις μέρες μας

«Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών·  διότι ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίον μου ελαφρόν.» κατά Ματθαίον 11:28

 |  Μηνύματα

«Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών·  διότι ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίον μου ελαφρόν.» κατά Ματθαίον 11:28

Ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος, ενσαρκώθηκε, ήρθε στη γη έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους για να δώσει το χαρμόσυνο μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα:

Μετανοήσατε διότι έφτασε η Βασιλεία των ουρανών! Με την θυσία Του πάνω στον σταυρό του Γολγοθά μπορεί ο καθένας μας να τον εκζητήσει, να πιστέψει σε αυτόν και να σωθεί. «Και είπε προς αυτούς· Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν. Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή.» (Κατά Μάρκον 16:15).

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δίνει την δυνατότητα σε κάθε έναν από μας να μετανοήσουμε από τα λάθη μας και από τις αμαρτίες μας και να πιστέψουμε σε Εκείνον. Έτσι καλεί όλους μας όσοι κοπιάζουμε και είμαστε φορτωμένοι γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας ξεκουράσει!

Πολλοί άνθρωποι, διάφορα πολιτικά συστήματα, κοινωνικές ομάδες, υπόσχονται στους ανθρώπους μια καλύτερη ζωή ή ξεκούραση από το καθημερινό φορτίο, όμως αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει γιατί δεν εξαρτάται η ανάπαυση του ανθρώπου από την σωματική ξεκούραση αλλά από την ψυχή του ανθρώπου.

Έτσι μπορεί ο άνθρωπος να “διασκεδάζει” τα βράδια προσπαθώντας να βρει την ψυχική του ηρεμία ή να πηγαίνει διακοπές και ταξίδια και μπορεί όντως να ξεκουράζεται σωματικά ή να αλλάζει τον καθημερινό τρόπο ζωής του (προκαλώντας μια πρόσκαιρη ανάπαυση) αλλά η ψυχική και πνευματική ξεκούραση δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την βοήθεια του Ιησού!

Είναι ο μόνος που μπορεί να ξεκουράσει την ψυχή του ανθρώπου! Έτσι όταν συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτισσα που της ζήτησε να του δώσει νερό, της είπε ότι όποιος πίνει από το νερό αυτό (καθημερινότητα-διασκεδάσεις-ταξίδια-διακοπές-χρήματα-επιτυχίες κ.α.) θα διψάσει πάλι. Όποιος όμως πιεί από το νερό που θα του δώσω Εγώ δε θα διψάσει ποτέ, αλλά το νερό που θα του δώσω θα γίνει μέσα του μια πηγή που θα αναβλύζει νερό ζωής αιώνιας.

Λέει ο Κύριος: Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας αναπαύσω. Όμως συνεχίζει: Σηκώστε πάνω σας το ζυγό μου και διδαχθείτε από το δικό μου παράδειγμα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός την καρδιά και οι ψυχές σας θα βρουν ξεκούραση. Γιατί ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίο μου ελαφρό.

Ας πάρουμε τον Χριστό στην καρδιά μας, να πιστέψουμε σ’ Αυτόν, να μετανοήσουμε από τα λάθη μας και να αγαπήσουμε τον Ιησού Χριστό Κύριο και Σωτήρα μας. «Εάν τις με αγαπά, τον λόγον μου θέλει φυλάξει, και ο Πατήρ μου θέλει αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν θέλομεν ελθεί και εν αυτώ θέλομεν κατοικήσει.» (Κατά Ιωάννη 14:23)

Όπως λέει ο προφήτης Ιερεμίας (6:16): «Ούτω λέγει Κύριος· Στήτε επί τας οδούς και ιδέτε και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, που είναι η αγαθή οδός, και περιπατείτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας.»


Σπύρος Μεταλλινός