Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag

Προσέχετε μην πλανηθείτε

 Είναι φανερό ότι ο δρόμος του Ιησού Χριστού είναι ένας και είναι ίσιος. Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην Ουράνια Βασιλεία και την επίγεια ευτυχία. Ένας είναι ο δρόμος, ο Χριστός. Μία είναι η οδός της ουράνιας κατοικίας, ο Ιησούς Χριστός.

 |  Κύριο άρθρο

 Είναι φανερό ότι ο δρόμος του Ιησού Χριστού είναι ένας και είναι ίσιος. Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην Ουράνια Βασιλεία και την επίγεια ευτυχία. Ένας είναι ο δρόμος, ο Χριστός. Μία είναι η οδός της ουράνιας κατοικίας, ο Ιησούς Χριστός.

Ο ίδιος είπε: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού». Ιωάννης ιδ:6 Κανείς δεν δικαιολογείται να χάσει το δρόμο και να πλανηθεί και να χαθεί αιώνια. Το πρόσωπο είναι ένα, o Ιησούς Χριστός. «Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η Σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν». Πράξεις δ:12 Επομένως, οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο παρεμβάλλεται ως σωτήρας και ευεργέτης και προβάλλεται από τους ανθρώπους και διαφημίζεται, είναι πλάνη. Ο μόνος Σωτήρας είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο μόνος που ακούει, απαντάει προσευχές και θεραπεύει σώμα, ψυχή και πνεύμα, είναι ο Ιησούς Χριστός.

Η εκκλησία της Φιλαδέλφειας είχε δύο χαρακτηριστικά πολύ καλά που την έκαναν τέλεια: «Εφύλαξας τον λόγον μου και δεν ηρνήθης το όνομά μου» Αποκάλυψη γ:8.

Σήμερα πολλοί αναφέρονται σε ονόματα άλλα εκτός του Χριστού. Ανθρώπων που κηρύττουν το Ευαγγέλιο, ανθρώπων που κήρυξαν το Χριστό και έχουν πεθάνει και ανθρώπων μεγαλοσχημόνων. Το πρόσωπο όμως που σώζει είναι ένα, ο Ιησούς Χριστός. Κανένας απόστολος δεν αναφέρει πουθενά και ποτέ στις επιστολές του, άλλο πρόσωπο, εκτός από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Κορινθίους: «Διότι αποφάσισα να μη εξεύρω μεταξύ σας άλλο τι, ειμή Ιησούν Χριστόν και τούτον εσταυρωμένον» Α΄ Κορινθίους β:2.

Κανένας από τους αποστολικούς και μεταποστολικούς πατέρες δεν κήρυξαν άλλο πρόσωπο, εκτός από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ο άγιος Πολύκαρπος, ο άγιος Χρυσόστομος και όλοι οι άγιοι πατέρες Αυτόν κήρυξαν. Ο Ιησούς Χριστός είναι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Το Ευαγγέλιό Του είναι η μόνη αλήθεια, η απόλυτη αλήθεια. Δεν μπορεί κανείς να προσθέσει στην απόλυτη αλήθεια τίποτε. Ούτε μία κεραία. Ούτε να αφαιρέσει, ούτε να παραποιήσει. Ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστό είπε στους Φαρισαίους που πίστεψαν στο πρόσωπό Του: «Εάν σεις μείνητε εν τω λόγω τω εμώ, είσθε αληθώς μαθηταί μου και  θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει». Ιωάννης η:31-32

Η αλήθεια ελευθερώνει και οι αληθινοί μαθητές του Χριστού μένουν στο λόγο του Κυρίου που είναι η μόνη αλήθεια. Η αλήθεια δεν παίρνει καμία διόρθωση, διότι τότε θα γίνει πλάνη. Ο Ιησούς Χριστός στο τέλος της Αποκαλύψεως διαμαρτύρεται έντονα: «Εάν τις επιθέση εις ταύτα, ο Θεός θέλει επιθέσει εις αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω. Και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας, και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω». Αποκάλυψη κβ:18-19

Ο Κύριος και διδάσκαλός μας Ιησούς Χριστός μας άφησε μια Διαθήκη για να είμαστε πάντα στην αλήθεια, την Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο. Μόνο το Ευαγγέλιο εκφράζει ακριβώς την αλήθεια που είναι ο ίδιος ο Χριστός. Κάθε άλλο σύγγραμμα είναι σχόλια γύρω από το Ευαγγέλιο. Εάν θέλουμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού ακριβώς και να μην πέσουμε ποτέ σε αποτυχία, πρέπει να βλέπουμε τι γράφει το Ευαγγέλιο. Κάθε παράδοση, κάθε καταστατικό εκκλησιών, κάθε άλλο βιβλίο, απορρίπτεται χωρίς συζήτηση όταν διαφωνεί με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

«Προσέχετε μην πλανηθείτε», είπε ο Κύριος στους μαθητές Του. Να μην ξεκλίνετε από το Ευαγγέλιο καθόλου. Θαύματα θα κάνει και ο αντίχριστος. Θα κάνει την εικόνα του να ακούει, να μιλάει και να θανατώνει (Αποκάλυψη ιγ:13-17). Θα ρίχνει φωτιά από τον ουρανό και άλλα παρόμοια. Σημασία δεν έχουν τα θαύματα, σημασία έχει η αλήθεια.

Ο Θεός μιλάει με τον Ιερεμία: «Στήτε επί τας οδούς και ιδέτε και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, πού είναι η αγαθή οδός και περιπατείτε εν αυτή και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας». Ιερεμίας ς:16

+ του Λεωνίδα Φέγγου