Βιολογία, Μονογαμία και το ανθρώπινο είδος
Ο γάμος μεταξύ ενός ανδρός και μίας γυναικός για τη δημιουργία μίας νέας οικογένειας που θα έχει ισόβια ισχύ, δεν είναι ανθρώπινη επινόηση. Δεν αναπτύχθηκε σε κάποιον αρχαίο πολιτισμό ούτε επινοήθηκε από κάποιους σοφούς της αρχαιότητας για την βέλτιστη εξυπηρέτηση κάποιων κοινωνικών θεσμών.
Ο γάμος μεταξύ ενός ανδρός και μίας γυναικός για τη δημιουργία μίας νέας οικογένειας που θα έχει ισόβια ισχύ, δεν είναι ανθρώπινη επινόηση. Δεν αναπτύχθηκε σε κάποιον αρχαίο πολιτισμό ούτε επινοήθηκε από κάποιους σοφούς της αρχαιότητας για την βέλτιστη εξυπηρέτηση κάποιων κοινωνικών θεσμών.
Είναι κάτι που ο ίδιος ο Δημιουργός του Σύμπαντος θέσπισε και ευλόγησε μέσα στον κήπο της Εδέμ. Είναι μία ευλογημένη ένωση που τα μαθηματικά αδυνατούν να περιγράψουν και η εξελικτική βιολογία να ερμηνεύσει. Επειδή στον γάμο που θέσπισε ο Ουράνιος Πατέρας, 1+1 κάνουν πάλι 1 και στόχος δεν είναι απλά η διαιώνιση του είδους αλλά η αντανάκλαση της σχέσης μεταξύ Χριστού και Εκκλησίας.
Στις 21 Νοεμβρίου του 2021 δημοσιεύτηκε ένα «επιστημονικό» άρθρο σε μία μεγάλης κυκλοφορίας ελληνική εφημερίδα με τίτλο: «Η Βιολογία ακυρώνει τη μονογαμία»1. Ο αρθρογράφος μέσα στο κείμενο αυτό προσπαθεί να εξετάσει τον άνθρωπο κάτω από το φως της εξελικτικής θεώρησης με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση του είδους. Ως εκ τούτου συμπεραίνει ότι η μονογαμία και η πιστότητα δεν μπορεί να ερμηνευθεί από τους επιστήμονες και είναι αντίθετη στους νόμους της βιολογίας και σε αντίθεση με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Μέσα στο κείμενο υπάρχουν 3 βασικές θέσεις - διαπιστώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης εξέτασης, καθώς όλο και περισσότερο γίνονται αποδεκτές από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως αληθείς, ενώ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον αψευδή Λόγο του Θεού.
Το ηθικό και το ανήθικο το ορίζουμε εμείς. Διάφορες πλατφόρμες γνωριμιών κατέγραψαν μετά το πρώτο lockdown δραματική αύξηση του ενδιαφέροντος για ευκαιριακές σχέσεις. Μάλιστα πολλοί αναζήτησαν λέξεις-κλειδιά όπως «ηθική μη-μονογαμία» και «πολυσυντροφικότητα». Τι σημαίνει όμως ηθική μη-μονογαμία;;;
Ο άνθρωπος είναι απλά ένα μέρος του ζωικού βασιλείου. Και ως μέρος του ζωικού βασιλείου ο αποκλειστικός στόχος του ανθρώπου είναι η διαίωνιση του είδους και οι πολλαπλές ερωτικές σχέσεις ώστε να υπάρξει δειγματοληψία από ευρύ φάσμα γενετικών χαρακτηριστικών. Η μονογαμία μας αφήνει «να κάνουμε κύκλους στο ρηχό άκρο της γονιδιακής δεξαμενής».
Ο γάμος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο κάποιες κοινωνικές σκοπιμότητες. Ο πατέρας και η μητέρα μένουν μαζί μόνο και μόνο για την ανατροφή των παιδιών τους, για την ασφάλεια που παρέχει η πατρική παρουσία και για οικονομικούς λόγους.
Πόσο μακριά απέχουν οι παραπάνω σκέψεις – θέσεις από αυτό που ο Κύριος είχε στην καρδιά Του όταν δημιουργούσε την πρώτη οικογένεια.
«… Ώστε δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρξ. Εκείνο λοιπόν, το οποίον ο Θεός συνέζευξεν,άνθρωπος ας μη χωρίζη.» (Μάρκος 10: 8-9)
Δεν είσαι απλά ένα ανώτερο εξελικτικό ζώο που κινείται και πράττει κάτω από τις εσωτερικές ορμές για να διασφαλίσεις υγιείς απογόνους. Σε δημιούργησε το ίδιο το χέρι του Δημιουργού με απίστευτη αγάπη και φροντίδα. Είσαι κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση Θεού πλασθείς με προορισμό να ζήσεις αιώνια στη δόξα Του!
Δεν σε έχει προορίσει να ζεις μέσα σε έναν μίζερο και συμβιβασμένο γάμο για το καλό των παιδιών ή του κοινωνικού συνόλου. Ο γάμος σου θέλει να είναι μία υπέροχη και αγαπητική σχέση, που θα ομολογεί σε όλους τους ανθρώπους την ασύλληπτη μελλοντική σχέση Χριστού και Εκκλησίας.
«Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκας σας, καθώς και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής…» (Εφεσίους 5:25)
Και τέλος, δεν υπάρχει ηθική έξω από τα όρια του Νομοθέτη. Δεν υπάρχει χαρά μακριά από τον Δημιουργό. Και δεν υπάρχει αγάπη μακριά από τον Ουράνιο Πατέρα.
Όταν εμπιστευθείς τη ζωή σου στον Κύριο και αφιερώσεις την οικογένειά σου σε Αυτόν, τότε θα αρχίσεις να γεύεσαι τις ευλογίες του Θεού όπως τις περιγράφει ο Ψαλμωδός:
«Η γυνή σου θέλει είσθαι ως άμπελος εύκαρπος εις τα πλάγια της οικίας σου· οι υιοί σου ως νεόφυτα ελαιών κύκλω της τραπέζης σου. Ιδού, ούτω θέλει ευλογηθή ο άνθρωπος ο φοβούμενος τον Κύριον.» (Ψαλμός 128:3-4)
- https://www. gr/world/561594421/i-viologia-akyronei-ti-monogamia/
ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»
www.christianity-science.gr