Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


«Γνωρίζω δε υμίν, αδελφοί, το ευαγγέλιον…»

«Σας φανερώνω δε αδελφοί το ευαγγέλιο…»

 |  Μηνύματα

«Σας φανερώνω δε αδελφοί το ευαγγέλιο…»

Μια φράση που έγραψε ο απόστολος Παύλος στους Κορινθίους η οποία σήμερα πιο πολύ από ποτέ έχει πολύ μεγάλη αξία. Σήμερα που όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε απορία, οι λαοί ξεσηκώνονται προσπαθώντας μάταια να βρουν την ανάπαυση μέσα από τα εθνικιστικά κινήματα, και ιδίως εμείς οι Έλληνες έχοντας περάσει και μια μεγάλη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η απογοήτευση είναι διάχυτη ανάμεσά μας. Μάταια όλοι ψάχνουμε κάπου να ακουμπήσουμε, κάπου να πιαστούμε, να κρατηθούμε…

Εδώ έρχεται ο Ιησούς Χριστός να μας δώσει δια Πνεύματος Αγίου και με την γραφίδα του αποστόλου Παύλου την «καλή αγγελία». Υπάρχει τέτοια αγγελία σήμερα; Βεβαίως υπάρχει, το Ευαγγέλιο!

«Σας φανερώνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιον, το οποίον εκήρυξα προς εσάς, το οποίον και παρελάβετε, εις το οποίον και ίστασθε, διά του οποίου και σώζεσθε, τίνι τρόπω σας εκήρυξα αυτό, αν φυλάττητε αυτό, εκτός εάν επιστεύσατε ματαίως. Διότι παρέδωκα εις εσάς εν πρώτοις εκείνο, το οποίον και παρέλαβον, ότι ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς, και ότι εφάνη εις τον Κηφάν, έπειτα εις τους δώδεκα· μετά ταύτα εφάνη εις πεντακοσίους και επέκεινα αδελφούς διά μιας…» (Α΄ Κορινθίους 15:1-6).

Είναι η πιο χαρμόσυνη αγγελία που θα μπορούσε να δεχθεί κάθε άνθρωπος σήμερα! Ο Ιησούς Χριστός, Υιός και Λόγος του Θεού ενσαρκώθηκε έγινε άνθρωπος όμοιος με εμάς και ζώντας αγία ζωή, δίκαιος και αναμάρτητος σταυρώθηκε στον Σταυρό στον Γολγοθά γινόμενος κατάρα υπέρ υμών και σηκώνοντας όλες τις αμαρτίες του ανθρώπινου γένους. Έτσι τώρα όλοι εμείς μέσα σε αυτή την απογοήτευση και απόγνωση από την καθημερινότητα, έχουμε αυτή την χαρμόσυνη αγγελία: υπάρχει τρόπος να φύγει το βάρος της αμαρτίας πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό διότι Εκείνος πήρε τις αμαρτίες μας πάνω στον Σταυρό! Και η χαρμόσυνη αυτή αγγελία συνεχίζεται γιατί ο Ιησούς Χριστός όχι μόνο σήκωσε τις αμαρτίες όλων μας πάνω στον σταυρό αλλά με την Ανάστασή Του μας δίνει την πεποίθηση ότι θα αναστηθούμε και εμείς, όσοι πιστεύουμε σε Αυτόν, και θα ζήσουμε αιώνια μαζί Του.

«Αλλά τώρα ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών, έγεινεν απαρχή των κεκοιμημένων. Διότι επειδή ο θάνατος ήλθε δι’ ανθρώπου, ούτω και δι’ ανθρώπου η ανάστασις των νεκρών. Επειδή καθώς πάντες αποθνήσκουσιν εν τω Αδάμ, ούτω και πάντες θέλουσι ζωοποιηθή εν τω Χριστώ» (Α΄ Κορινθίους 15:20-22)

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη και πιο χαρμόσυνη αγγελία δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο χαρμόσυνο διάγγελμα σήμερα για όλη την ανθρωπότητα! Ας μην μας καταβάλουν οι τρέχουσες καθημερινές ασχολίες, αναγκαίες ή μη, ας μην μας εξουθενώνουν οι δυσκολίες της ζωής αυτής που πράγματι είναι πολλές και σημαντικές (ασθένειες, προβλήματα) αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε το Ευαγγέλιο, αυτή την χαρμόσυνη αγγελία που ξεπερνά την επικαιρότητα και την καθημερινότητα και ας δεχθούμε αυτή την καλή αγγελία στην ζωή μας.

«Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Έλληνα. Διότι δι’ αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον: Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως.» (Ρωμαίους 1:16-18)

Ας πάρουμε την Καινή Διαθήκη να την διαβάσουμε και να ζητήσουμε από τον Ιησού Χριστό να μας αποκαλυφθεί στην ζωή μας. Ας πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό τον Υιό του Θεού και θα δούμε την δύναμη του Θεού στη ζωή μας και θα λάβουμε την μακαρία ελπίδα της αναστάσεως και της αιώνιας ζωής με τον Θεό!

 

Σπύρος Μεταλλινός