Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Πορεία Πέρα Από Τον Χρόνο

«Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσή του, όπως μερικοί το θεωρούν αυτό βραδύτητα· αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια.

 |  Μηνύματα

«Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσή του, όπως μερικοί το θεωρούν αυτό βραδύτητα· αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια.

Θάρθει, όμως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα· κατά την οποία οι ουρανοί θα παρέλθουν με ορμητικόν συριστό ήχο, και τα στοιχεία, καθώς θα καίγονται, θα διαλυθούν, και η γη, και τα έργα που βρίσκονται σ’ αυτή, θα κατακαούν. Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά διαλύονται, ποιοι πρέπει να είστε εσείς σε άγια διαγωγή και ευσέβεια, προσμένοντας και σπεύδοντας στην παρουσία τής ημέρας τού Θεού, κατά την οποία οι ουρανοί, καθώς θα φλέγονται, θα διαλυθούν, και τα στοιχεία, ενώ θα καίγονται, θα χωνευτούν; Όμως, σύμφωνα με την υπόσχεσή του, καινούργιους ουρανούς και καινούργια γη προσμένουμε, στους οποίους δικαιοσύνη κατοικεί. Γι’ αυτό, αγαπητοί, ενώ τα προσμένουμε αυτά, επιμεληθείτε να βρεθείτε μπροστά του με ειρήνη, χωρίς κηλίδα και χωρίς ψεγάδι.» (Β΄ Πέτρου γ΄ 9-14)

Άλλος ένας χρόνος είναι παρελθόν. Η ανθρωπότητα πορεύεται μέσα από το διάβα των αιώνων και εξελίσσεται τεχνολογικά, αλλά παραμορφώνεται πνευματικά. Αυτή η παραμόρφωση με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή σε όλους.

Η επίδραση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον με την βιομηχανική επανάσταση στις αρχές του προηγούμενου αιώνα δίνει τα πρώτα σημάδια. Φαινόμενο θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, λιώσιμο πάγων, αύξηση θερμοκρασίας, μόλυνση ποταμών- θαλασσών, εξαφάνιση ειδών, αποψίλωση δασών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πείνα και την εξαθλίωση του μισού πληθυσμού της γης, δημιουργεί απαισιοδοξία, ανασφάλεια αλλά και φόβο για τα επερχόμενα δεινά που πρόκειται να έρθουν σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επιβίωσης μέσα από νέους λοιμούς (θανατηφόροι λοιμοί, φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί).

Ένας κόσμος χωρίς όραμα και ελπίδα ταξιδεύει στον χρόνο γεμάτος φόβο και μοναξιά, απομακρυσμένος από το θέλημα του Θεού. Άραγε υπάρχει ελπίδα;

Το μήνυμα της ελπίδας δόθηκε προ 2000 ετών μέσα στο στάβλο της Βηθλεέμ σ’ ένα βρώμικο περιβάλλον, γεμάτο όμως με την ομορφιά της απλότητας της ταπεινής παρουσίας ενός βρέφους που έμελλε να δώσει λύση σ’ όλα τα προβλήματα που σ’ απασχολούν, αρκεί η καρδιά σου να περιέχει το στοιχείο της συντριβής, της ειλικρίνειας, της απλότητας για να μπορέσει ο ταπεινός Ναζωραίος Ιησούς να σου αποκαλύψει την ελπίδα, την χαρά, την αγάπη στο στάβλο της καρδιάς σου.

Κάποιος θα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Ο γυμνός, ο φτωχός, ο ταπεινός Ιησούς δεν ήταν άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός «όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό αλλ’ εαυτόν εκένωσε, λαβών δούλου μορφή, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους, και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσε εαυτόν» (Φιλιππησίους β΄ 6-7).

Είναι αυτός που θέλει να ενεργήσει την μεταμόρφωση στην καρδιά σου, να σμιλέψει το παραμορφωμένο σχήμα της, να λειάνει, να μαλακώσει, να αλλάξει, να λάμψει το φως της πραγματικής διάστασης των πραγμάτων.

Ο σημερινός άνθρωπος έχει ανάγκη από την αποκάλυψη του μυστηρίου του θελήματος του Χριστού για να περπατήσει με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος σε μια καθαρή αγία και ευτυχισμένη ζωή και εδώ στην γη αλλά και πέρα από τον χρόνο στην ΑΙΩΝΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΖΩΗ.

 

www.findgod.gr